ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Εφόσον όλες οι εργασίες του φανοποιείου επηρεάζουν την ασφάλεια και την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου, είναι προφανές ότι πρέπει να προσέξουμε πολύ σε ποιόν επαγγελματία του χώρου θα απευθυνθούμε.

Είναι σοφό λαμβάνουμε υπόψη τη φήμη του συνεργείου και να επιλέγουμε φανοποιείο που αποδεδειγμένα μπορεί να μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το φανοποιείο ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ team είναι μία εκσυγχρονισμένη οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνες και ποιοτικές λύσεις σε κάθε σας ανάγκη.

Αναλαμβάνει πλήρως την επισκευή του αυτοκινήτου σας, από την φανοποιεία - βαφή και τα μηχανικά, μέχρι τον τελικό μηχανολογικό και διαγνωστικό έλεγχο του οχήματός σας.

Ακόμα και για τους πιο έμπειρους οδηγούς οι στιγμές που ακολουθούν ένα τρακάρισμα είναι πάντα δύσκολες. Η αναστάτωση του τρακαρίσματος από τη μία πλευρά και η σκέψη της γραφειοκρατίας που ακολουθεί από την άλλη, μόνο καλοί σύμβουλοι δεν είναι.

Με πέντε απλά βήματα, τα οποία πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις στιγμές που ακολουθούν ενός ατυχήματος, μπορούμε να γλιτώσουμε γραφειοκρατία, χρήματα και άγχος.

1ο βήμα: Βγάλτε φωτογραφίες της αρχικής θέσης των οχημάτων! Πριν μετακινηθούν τα οχήματα, βγάλτε φωτογραφίες, ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο και προσπαθήστε να είναι όσο καθαρότερες γίνεται. Είναι πολύτιμες καθώς βοηθούν στο να εκτιμηθεί η υπαιτιότητα του ατυχήματος αλλά και η έκταση της ζημιάς.

Μετακινήστε τα εμπλεκόμενα οχήματα σε ασφαλές μέρος! Ειδικά σε περίπτωση που το ατύχημα έγινε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε σημείο που δεν υπάρχει καλή ορατότητα (π.χ. πάνω σε κάποια στροφή) θα πρέπει να φροντίσετε εσείς αλλά και ο οδηγός του άλλου οχήματος να μεταφερθούν και τα δύο σε σημείο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

2ο βήμα: Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες σήμερα διαθέτουν υπηρεσία «φροντίδας ατυχήματος». Αμέσως μετά το ατύχημα, τηλεφωνήστε στην «φροντίδα ατυχήματος» της ασφάλειάς σας, προκειμένου να έρθει άμεσα στον τόπο ατυχήματος εκπρόσωπος της εταιρίας. Ο απεσταλμένος της ασφάλειας φωτογραφίζει τον τόπο ατυχήματος και τα εμπλεκόμενα οχήματα κ φυσικά συντάσσει την δική σας δήλωση ατυχήματος.

Πάντα πρέπει να καλούνται και οι δύο (ή περισσότερες ανάλογα με τον αριθμό των εμπλεκομένων οχημάτων) φροντίδες ατυχήματος, ανεξάρτητα με το ποιός φταίει, την αποδοχή ή όχι της ευθύνης από κάποιον οδηγό.

Tip: Μια καλή κίνηση είναι να σημειώσετε το τηλέφωνο της υπηρεσίας «φροντίδας ατυχήματος» της ασφαλιστικής εταιρίας σας στο τηλέφωνο σας ή σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο του αυτοκινήτου σας.

3ο βήμα: Τηλεφωνήστε στην αστυνομία προκειμένου να προσέλθει στο σημείο και να καταγράψει το συμβάν. Η τροχαία καταγράφει το περιστατικό αλλά δεν γνωμοδοτεί σχετικά με το ποιός φταίει. Είναι πολύ σημαντικό όμως το έγγραφό της γιατί δεν αμφισβητείται και κανένας δεν μπορεί να σας εκμεταλλευτεί.

4ο βήμα: Στην περίπτωση ύπαρξης τραυματία, καταγράφουμε τα στοιχεία ταυτότητας του καθώς και το νοσοκομείο στο οποίο διακομίζεται (συμβουλή: δεν ξεχνάμε τα στοιχεία αυτά καθώς θα ζητηθούν από την ασφαλιστική σας εταιρία).

5ο βήμα: Η εταιρία μας ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ team κρατάει αντίγραφα από τα σχετικά έγγραφα που πήρατε από την φροντίδα ατυχήματος, καθώς και από την άδεια και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και του διπλώματός σας και αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα!

Ναι ακούγεται πολύ απλό αλλά έτσι είναι!

Εφόσον δεν ευθύνεστε για το ατύχημα, κανονίζουμε ραντεβού με πραγματογνώμονα στο συνεργείο μας, καθώς και την επισκευή του αυτοκινήτου σας.
Μας υπογράφετε μία απλή εξουσιοδότηση και παραλαμβάνετε το αυτοκίνητό σας επισκευασμένο, πλυμμένο και γυαλισμένο!!

Δεν πληρώνετε τίποτα και φυσικά δε χρειάζεται να ανησυχείται για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού τις αναλαμβάνουμε πλήρως.

Σε περίπτωση τρακαρίσματος καλούμε την φροντίδα ατυχήματος και κάνουμε απευθείας τη σχετική δήλωση.

(βλέπε: 1. Τί κανω σε περίπτωση τρακαρίσματος;)

Υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης δήλωσης ατυχήματος στον ασφαλιστή σας εντός 8 ημερών από την ημερομηνία ατυχήματος. Κάτι τέτοιο μπορεί να μας καλύψει φυσικά αλλά καλό είναι να αποφεύγεται. Υπάρχει περίπτωση ο υπαίτιος οδηγός να αρνηθεί την ευθύνη του ή ακόμα και η ίδια η ασφαλιστική εταιρία μας να προχωρήσει σε χρονοβόρα διερεύνηση του ατυχήματος, αναζητώντας περισσότερα διευκρινιστικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες από τον τόπο ατυχήματος, από τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα κλπ κλπ.

Η διερεύνηση του ατυχήματος από την ασφαλιστική εταιρία μπορεί να διαρκέσει από μερικές μέρες έως μερικούς μήνες...

Ο φιλικός διακανονισμός είναι ένα σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο (αυτόν δηλαδή που δεν έχει υπαιτιότητα για το ατύχημα) να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία, αντί για την εταιρία του υπαίτιου οδηγού.
Έτσι ωφελούμαστε αν έχουμε ασφαλίσει το αυτοκίνητό μας σε μία καλή ασφαλιστική εταιρία.
Το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής (Φιλικός Διακανονισμός) είναι συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών, η οποία εφαρμόζεται, υπό προϋποθέσεις, στις αποζημιώσεις από ατυχήματα αυτοκινήτων.
Είναι ένας τρόπος αποζημίωσης και διαχείρισης των ζημιών υλικών αλλά και μικρών σωματικών βλαβών με τον οποίο επιτυγχάνεται, κατά κύριο λόγο, ταχύτητα και μείωση των δικαστικών διενέξεων.

Σε γενικές γραμμές το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής (Φιλικός Διακανονισμός) ενεργοποιείται εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις:

• εμπλέκονται μόνο δύο οχήματα στο τροχαίο ατύχημα,
• οι ασφαλιστικές εταιρίες και των δύο οχημάτων συμμετέχουν στο Σύστημα Άμεσης Πληρωμής,
• η αποζημίωση για υλικές ζημιές δεν υπερβαίνει τις 6.500 € ανά ατύχημα, η δε αποζημίωση για τυχόν σωματικές βλάβες δεν υπερβαίνει τις 5.000 € για κάθε ζημιωθέν πρόσωπο και τις 15.000 € συνολικά, για όλα τα ζημιωθέντα πρόσωπα, ανά ατύχημα.

Οι ασφάλειες που συμμετέχουν στον φιλικό διακανονισμό αλλάζουν κάθε χρόνο και θα τις βρείτε εδώ: http://www1.eaee.gr/sites/default/files/sap_p07.pdf

Ο Φιλικός Διακανονισμός εφαρμόζεται σε ατύχημα που θα συμβεί μέσα στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά και εκτός αυτής, με την προϋπόθεση ότι εμπλέκονται δύο μόνο οχήματα, ασφαλισμένα σε ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και συμμετέχουν στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού.

Σε περίπτωση ατυχήματος πρέπει να ελέγχουμε εάν το αυτοκίνητο μας μπορεί να κινηθεί. Αν δεν είμαστε σίγουροι δεν πρέπει να το ρισκάρουμε γιατί μπορεί πρωτίστως να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και των γύρω μας και φυσικά να προξενήσουμε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο αυτοκίνητό μας.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες διαθέτουν μεταφορά του οχήματος μετά από ατύχημα, είτε φταίμε είτε όχι. Αυτό φαίνεται στους όρους του συμβολαίου μας ή μπορούμε πολύ απλά να ρωτήσουμε στην φροντίδα ατυχήματος της ασφάλειάς μας αν έχουμε αυτή τη δυνατότητα.

Δεν έχει καμία σχέση η οδική βοήθεια, δηλαδή η μεταφορά του οχήματος μας μετά από μηχανική βλάβη, με τη μεταφορά του αυτοκινήτου μας μετά από τρακάρισμα.

Σε περίπτωση που η ασφάλειά σας δεν μπορεί να μεταφέρει το αυτοκίνητό σας δωρεάν, το κάνουμε εμείς για εσάς!!!

Καλέστε μας έπειτα από ατύχημα στο 2299025316 και μεταφέρουμε το αυτοκίνητό σας με γερανό εντελώς δωρεάν!

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε αφόρητα κλισέ του τύπου «οδήγηση και αλκοόλ σκοτώνουν» .... Είναι προφανές.

Αν τώρα τρακάρουμε υπό την επήρεια μέθης και δεν φταίμε, δεν χρειάζεται πανικός.

Πληρώνουμε το αντίστοιχο πρόστιμο ή ότι ορίζει ο νόμος και αποζημιωνόμαστε κανονικά από την ασφάλειά μας ή από την ασφάλεια του υπαίτιου οδηγού, ανάλογα με το αν είναι και οι δύο στο φιλικό διακανονισμό ή όχι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μία καλή ασφαλιστική εταιρία σίγουρα μας βοηθάει, σε αντίθεση με κάποιες πολύ μικρές...

Σε περίπτωση τρακαρίσματος με ανασφάλιστο όχημα ακολουθούμε τα παρακάτω:

1ο βήμα: Βγάλτε φωτογραφίες της αρχικής θέσης των οχημάτων!
Πριν μετακινηθούν τα οχήματα, βγάλτε φωτογραφίες, ακόμα και από το κινητό σου τηλέφωνο και προσπαθήστε να είναι όσο καθαρότερες γίνεται.
Είναι πολύτιμες καθώς βοηθούν στο να εκτιμηθεί η υπαιτιότητα του ατυχήματος αλλά και η έκταση της ζημιάς.
Μετακινήστε τα εμπλεκόμενα οχήματα σε ασφαλές μέρος! Ειδικά σε περίπτωση που το ατύχημα έγινε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε σημείο που δεν υπάρχει καλή ορατότητα (π.χ. πάνω σε κάποια στροφή) θα πρέπει να φροντίσετε εσείς αλλά και ο οδηγός του άλλου οχήματος να μεταφερθούν και τα δύο σε σημείο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

2ο βήμα: Καλούμε οπωσδήποτε την τροχαία (ή την άμεση δράση στο νούμερο 100) για να καταγράψει το συμβάν. Χωρίς αυτό πολύ δύσκολα θα αποζημιωθούμε. Φροντίζουμε να υπογράψει και ο υπαίτιος οδηγός στο συμβάν τις τροχαίας!

3ο βήμα: Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες σήμερα διαθέτουν υπηρεσία «φροντίδας ατυχήματος». Αμέσως μετά το ατύχημα, τηλεφωνήστε στην «φροντίδα ατυχήματος» της ασφάλειάς σας, προκειμένου να έρθει άμεσα στον τόπο ατυχήματος εκπρόσωπος της εταιρίας.
Ο απεσταλμένος της ασφάλειας φωτογραφίζει τον τόπο ατυχήματος και τα εμπλεκόμενα οχήματα κ φυσικά συντάσσει την δική σας δήλωση ατυχήματος.

Η εταιρεία μας ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ team αναλαμβάνει για ακόμη μία φορά την επισκευή του αυτοκινήτου σας και την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία σας χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα ευρώ!!!

Παρατηρήσεις: Σε περίπτωση που δεν έχετε στο συμβόλαιό με την ασφάλειά σας κάλυψη για ατύχημα από ανασφάλιστο όχημα, αποζημιώνεστε πάλι από το Επικουρικό Ταμείο του κράτους. Αυτή η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη και πολύ πιο χρονοβορα αναφορικά με την καταβολή της αποζημίωσης.

Tip: Μην ξεχνάτε να ελέγχετε το συμβόλαιό της ασφάλειάς σας για κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα !!!

Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας αλλά γενικά ναι. Οι προφυλακτήρες και τα υπόλοιπα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου είναι σήμερα επισκευάσιμα.

Αυτό εξαρτάται φυσικά από πολλούς παράγοντες, προκειμένου να γίνει σωστά η επισκευή και να μην σπάσει σ΄ένα “απλό” παρκάρισμα.

Όταν η αντικατάστασή τους είναι ακριβή, η ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ team αναγνωρίζει τον τύπο του πλαστικού και επιλέγει την κατάλληλη μέθοδο επισκευής.

Διαθέτοντας όλα τα συστήματα επισκευής πλαστικών, επιλέγουμε την καλύτερη λύση για εσάς και το αυτοκίνητό σας, πάντα ποιοτικά και με εγγύηση εργασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το θέμα αναλυτικά στο BLOG μας!

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
08:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ:
ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Τι λένε για εμάς !

Κιούσης Τ. (Κορωπί)

Δεν είναι τυχαίο που ό,τι μου συμβεί τους συμβουλεύομαι.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής για την φροντίδα στο AUDI μου.
Πάντα σαν καινούριο !

Αναγνώστου Γ. (Πόρτο Ράφτη)

Μεγάλη γνώση σε αυτό που κάνουν και το τρέχουν σοβαρά με κάθε νέα τεχνολογία που βγαίνει.
Αν και μένω αλλού τώρα,εκεί το πηγαίνω.
Δεν είναι καιροί για πειράματα.

Ιωάννου Π. (Γλυφάδα)

Ένα συγκεκριμένο χρώμα ήθελα για το MG μου.
Μου το έκαναν τα παιδιά και με γραπτή εγγύηση παρακαλώ.
Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Α. Αναγνωστου (Σπάτα)

Πήγα το Verso S μου για μικρες γρατζουνιές.
Σαν καινούριο και με καλή τιμή.
Προτείνω ανεπιφύλακτα.
 
Scroll Up