Πάλιωσε; Κάνε του ένα λίφτινγκ!

Posted · Add Comment

Πάλιωσε το αυτοκίνητό σας ; Δώστε του πίσω την παλιά του αίγλη με ένα… λίφτινγκ!

Η φροντίδα του αυτοκινήτου σας, καθώς και οι μικροεπισκευές που χρειάζεται να γίνουν, γίνονται απαραίτητες, αν και εφόσον, θέλετε να κοιτάτε το αυτοκίνητό σας και να σας θυμίζει ακόμα εκείνο που βλέπατε όταν το πρωτοαγοράσατε. Ή αν θέλετε να κρατήσετε την μεταπωλητική αξία του σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό δεν προϋποθέτει ολικό βάψιμο και αλόγιστα έξοδα. Το αντίθετο.

Αρχικά πρέπει να επισημάνουμε ότι το ολικό βάψιμο ενός αυτοκινήτου καθορίζεται από αρκετούς παράγοντες και η τιμή του διαφέρει ανάλογα με αυτούς. Ένα βάψιμο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Μέτριο αποτέλεσμα με μικρή διάρκεια στο χρόνο.

Επαναφορά και προστασία χρώματος

Αν έχετε γρατσουνιές, διάφορα σημαδάκια, θαμπάδα στο χρώμα κ.α. τότε θα πρέπει να γυαλίσουμε το όχημα σας και ενδεχομένως να κάνουμε επαναφορά χρώματος.

Αρχικά το καθαρίζουμε εξονυχιστικά από ρύπους και κάθε είδους ακαθαρσίες και στη συνέχεια το γυαλίζουμε. Το σωστό γυάλισμα του αυτοκινήτου εκτός από επαγγελματικά υλικά, απαιτεί τεχνογνωσία, δηλαδή ποιες αλοιφές είναι κατάλληλες για κάθε περίπτωση και επαγγελματικά εργαλεία, για να μην αφήσει στρογγυλάδες, γυαλάδες και ολογράμματα. Μετά το γυάλισμα η επιφάνεια πρέπει να προστατευτεί οπωσδήποτε με  κέρωμα, χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης ή με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας.

Επαναφορά ή βαφή περιφερειακών στοιχείων του αυτοκινήτου

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα στοιχεία αυτά, όπως είναι οι ζάντες, τα πλαστικά των προφυλακτήρων που ενίοτε ξεθωριάζουν, οι καθαριστήρες και το πλαστικό κάτω από αυτούς, οι χειρολαβές στις πόρτες και πολλά άλλα. Όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι καθαρά και προστατευμένα. Η εικόνα του αυτοκινήτου ολοκληρώνεται από αυτά τα στοιχεία και είναι καθοριστικής σημασίας. Πρέπει όλα αυτά να αναζωογονηθούν (ή να βαφούν φυσικά) με τα κατάλληλα υλικά για να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα και να μην γίνουν όπως πριν μετά από μερικά πλυσίματα.

Τοπικές βαφές ή μεμονωμένων τμημάτων

Σε αρκετές περιπτώσεις η επαναφορά του χρώματος δεν είναι εφικτή σε όλα τα μέρη του αυτοκίνητου. Μπορεί για παράδειγμα το βερνίκι στο καπό να έχει θαμπώσει ή οι γρατζουνιές στην άκρη του προφυλακτήρα να είναι βαθιές… Τότε επισκευάζονται τα τμήματα αυτά και βάφονται τοπικά. Η χρήση φασματογράφου και η ποιότητα των υλικών, μας δίνουν τη δυνατότητα να ταιριάζουμε με απόλυτη ακρίβεια το χρώμα και να μην υπάρχει απόκλιση από το εργοστασιακό.

Ξεθάμπωμα φαναριών

Για ποιο λόγο να αγοράσετε καινούρια φανάρια όταν μπορείτε να καθαρίσετε τα παλιά και να μοιάζουν καινούρια; Οικονομικά και γρήγορα η ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ team μπορεί να το πράξει αυτό για εσάς, αποφεύγοντας το κόστος της αντικατάστασής τους με νέα φανάρια, που είναι πολλές φορές υπερβολικό, ειδικά στα φανάρια νέας τεχνολογίας Xenon – Bi-Xenon. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα εμπρός φανάρια του οχήματός σας ταλαιπωρούνται από τον ήλιο, τη θερμότητα που αποβάλουν όταν είναι αναμμένα, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και την υγρασία. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα μετά από μερικά χρόνια να κιτρινίζουν και να μην αποδίδουν το 100% της φωτεινότητάς τους. Επίσης είναι και θέμα ασφάλειας καθώς η οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες με περιορισμένη ορατότητα γίνεται δυσκολότερη και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Απαραίτητος είναι και ο έλεγχος της δέσμης φωτός και της φωτεινότητας των φαναριών. Με το κατάλληλο ρυθμιστή φώτων που χρησιμοποιούμε, εγγυόμαστε για το αποτέλεσμα.

Συνεπώς η συντήρηση των φαναριών είναι μια οικονομική λύση, που επιπλέον βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου σας και αυξάνει την μεταπωλητική του αξία.

Καθαρό και μέσα

Υπάρχουν στο εμπόριο άφθονα καθαριστικά για τα καθίσματα και τις ταπετσαρίες. Εμείς χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα για το αυτοκίνητό σας.

 

Πηγή : autotriti.gr

Scroll Up