Η άλλη όψη της εκτίμησης ζημιάς

Posted · Add Comment

 

Ανεξάρτητα από που προέρχονται οι πελάτες του φανοποιείου, ο λόγος για τον οποίο έρχονται είναι για να τους λύσουν ένα πρόβλημα…όπως να επισκευάσουν το χτυπημένο ή τρακαρισμένο τους αυτοκίνητό τους και να το επαναφέρουν στο δρόμο γρήγορα και με ασφάλεια. Ο στόχος του συνεργείου είναι όχι μόνο να επισκευάσει το κατεστραμμένο όχημα αλλά να επαναφέρει και την ηρεμία του ιδιοκτήτη.

 

Είναι σημαντικό οι επισκευαστές των αυτοκινήτων (φανοποιεία – βαφεία) να παρέχουν εκτιμήσεις / προτιμολόγια ή προσφορές επισκευής που να είναι λεπτομερείς και πλήρεις. Η σωστή επαγγελματική πρακτική υπαγορεύει στις εκτιμήσεις να αναφέρονται όλες οι διαδικασίες, τα εξαρτήματα, τα ανταλλακτικά και τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν στην επισκευή, μαζί με  την τιμή μονάδας που χρεώνεται για το κάθε είδος. Εάν αυτό δεν το κάνει το φανοποιείο, τότε η στάση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραπλανητική επιχειρηματική πρακτική και ενδεχομένως να είχε επιπτώσεις, αν ο πελάτης αναζητούσε νομικές συμβουλές και αξίωνε αποζημίωση για ενδεχόμενη ζημία που είχε υποστεί.

Αφήνοντας στην άκρη την τήρηση της νομοθεσίας, από πρακτική επιχειρηματική σκοπιά το πρέπον είναι, να αναφέρονται όλα όσα απαιτούνται για τη σωστή και ενδελεχή αποκατάσταση ενός κατεστραμμένου οχήματος στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από την ζημιά, με την ίδια ασφάλεια, λειτουργία, εμφάνιση και αξία.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν μερικοί επισκευαστές που γράφουν τεχνητά χαμηλές εκτιμήσεις για μην … “χάσουν” τον πελάτη. Κάτι τέτοιο προκαλεί τις περισσότερες φορές ελλιπείς επισκευές με εμφανείς επιπτώσεις στην ασφάλεια, εμφάνιση και μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου. Έτσι οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων γίνονται ανυποψίαστα θύματα μίας τέτοιας ασυνείδητης συμπεριφοράς.

Κατανοώντας λοιπόν ότι η εκτίμηση του κόστους μιας ζημιάς μετά από ατύχημα, είναι το Α και το Ω στη διαδικασία επισκευής, πρέπει το  φανοποιείο να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα μπορεί, για το αυτοκίνητο που πρόκειται να επισκευάσει. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι τα αυτοκίνητα σήμερα είναι πιο περίπλοκα απ’ ότι ήταν στο παρελθόν, έχουν εξελιχθεί και συνεχώς εξελίσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το σύγχρονο φανοποιείο ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ team χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική κοστολόγηση SilverDAT. Τα τελευταία 30 χρόνια το SilverDAT® έχει υπάρξει το πιο αξιόπιστο και ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα δεδομένων και πληροφοριών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών, των συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων και των εμπειρογνωμόνων οχημάτων στη Γερμανία βασίζονται στο σύστημα αυτό για ενημερωμένες πληροφορίες σε καθημερινή βάση, καθιστώντας το SilverDAT 3® αναπόσπαστο μέρος των ροών εργασίας τους.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν η πρόσβαση σε πληροφορίες και βάσεις δεδομένων από το σύγχρονο φανοποιείο αποτελεί μονόδρομο για μία ολοκληρωμένη εκτίμηση και στη συνέχεια επισκευή του κάθε οχήματος.

Τέλος η ηρεμία του ιδιοκτήτη ενός “πληγωμένου” αυτοκινήτου επιτυγχάνεται μέσα από την εμπιστοσύνη που δημιουργείται στη σχέση του με το φανοποιείο. Είναι σημαντικό να κατανοήσει τη φύση του οχήματος και της ζημιάς, να πει τη γνώμη του, να νιώσει άνετα και να κατανοήσει βασικές πληροφορίες. Έτσι προκύπτει ένας προϊδεασμένος, ήρεμος και ευδιάθετος πελάτης.

Πηγές:

http://www.reliablebodyshop.com

https://www.datgroup.com/el-gr/products/silverdat-3r/

https://infoservice.com.gr/publications/entypi-ekdosi-fanovafes-maios-2019/

http://infoservice.com.gr/wp-content/uploads/2016/10/fano265.pdf

https://www.vw.com/

Scroll Up